kervel kweken

Keukenrecepten

* Kervelsoep - ingrediŽnten: 1 ui, kippenbouillon, kop jonge erwtjes, rijst, tuil kervel, peper en zout - bereiding: stoof een fijngesneden ui in wat vetstof, voeg er 2 liter water aan toe en 5 ŗ 6 blokjes kippenbouillon en een kop jonge erwtjes. Afzonderlijk laat je ondertussen een eetlepel rijst gaar koken. Met de rijst kook je, na een tijdje koken, eveneens balletjes gehakt gaar. Als de rijst zacht is (na 20 minuten) voeg je alles samen, evenals een tuil min of meer fijn gesneden kervel, en laat alles nog eens heel even opkoken. Kruiden met peper en zout (voor de zoutliefhebbers die niet op hun bloeddruk moeten letten)

Kervelwortel

Kervelwortel of knolkervel vind je nog niet zo gemakkelijk in de winkel. Het is familie van de kervelplant en heeft een zachte zoete smaak die naar kastanjes neigt. Net zoals peterseliewortel, moet je hem rapsen of schillen. Je kunt hem rauw gebruiken in slaatjes. Maar gekookt en gepureerd is hij zeer geschikt omdat hij veel zetmeel bevat. Gekookt en gebakken vind ik hem erg lekker bij wild. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanRoomse kervel
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas