citroenverbena kweken

Maak een kop kalmerende thee van onze zelfgekweekte citroenverbena

Citroenverbena (Aloysia triphylla) is een kruid met rustgevende en slaapbevorderende eigenschappen. Het helpt ook tegen een verstopte neus. Maak verse kruidenthee, of maak de thee al eerder en zet een kan in de koelkast.

Citroenverbena stekken

Citroenverbena, die zo heerlijk naar citrus ruikt, kan absoluut niet tegen vorst en moet dus eigenlijk als kuipplant behandeld worden. Gelukkig is de plant eenvoudig te stekken. Daarmee is de kans groter dat er in ieder geval ťťn plant de winter overleeft (en misschien zelfs wel meer). Top de plant in de zomer (als hij flink aan het groeien is), dan vertakt hij zich daarna uitgebreid. Zo worden de stekken op een presenteerblaadje aangeboden. Knip ze eind juli, begin augustus af en geef iedere stek een eigen potje met tuingrond. Als ze aan de groei zijn, kunnen de stekken het beste nogmaals worden verpot, naar een grotere pot. Laat ze zo lang mogelijk buiten, maar kom in actie als het gaat vriezen en geef ze een vorstvrije overwinteringsplek in de kas.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas