verse groenten

Vang de smaak van uw verse lievelingsgroenten

Vers is gewoon het lekkerst. En zelf kweken, daar word je gelukkig van, hoe oubollig dat ook klinkt. Leuk is het ook: de kas in stappen en beslissen wat er die avond op tafel komt: kleurrijke snijbiet, knapperige sla, glimmend rode tomaten en malse boontjes. Echte moestuiniers kunnen het hele jaar van deze luxe genieten; ook in de winter komen er immers heerlijke verse groenten uit de kas - pastinaken, knolselderie, boerenkool, spruitjes, prei en diverse slasoorten. Het gaat ons niet om het hippe, om het oude of het nieuwe. We zoeken naar groenten die smaak hebben.

"Verse groenten zijn een luxeproduct"

Wat u aan groenten, kruiden en fruit in uw kas kweekt, maakt eigenlijk niet uit, er zijn recepten voor elke smaak en de meeste zijn nog eens eenvoudig ook. - vang de smaak van uw lievelingskruiden in olie of azijn - van tomaten, pompoenen en courgettes maakt u heerlijke chutney - snijbiet kan perfect in de vriezer bewaard worden Smoothies, een gezond alternatief? smoothies gezond?> Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanTOMAAT blijft onze lieveling De Nederlander is niet bepaald avontuurlijk en blijft verknocht aan tomaten en appelen. Top tien verse groenten: tomaten, wortelen, uien, witloof, sla, prei, champignons, paprika, bloemkolen en courgettes. Tomaten blijven dť lievelingsgroente van de Nederlander. De rode groente - die strikt genomen een vrucht is - staat al jaren bovenaan ons verlanglijstje. Opvallend is dat de klassieke tomaat jaar na jaar terrein moet prijsgeven. Het mag wel wat specialer op ons bord, zo blijkt. We laten ons steeds meer verleiden door kers- en trostomaten en door de langwerpige Roma-variant. In tegenstelling tot de verse groenten op ons bord, eten we minder stukken fruit. Geen verrassingen wat ons lievelingsfruit betreft. Een appel per dag houdt de dokter van u af, denken blijkbaar nog veel Nederlanders.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas