kas Flevoland

Een kas te Flevoland

De aarde in onze kas moet onder meer de volgende kenmerken hebben: - een groot vermogen om water vast te houden, en een langzame waterafgifte aan de planten; - een gering soortelijk gewicht en een grote poreusheid; - voldoende opslag van voedingsstoffen en een langzame afgifte van voedingsstoffen; - een aan het gebruik aangepaste pH-waarde Wanneer u geen kant-en-klare substraten wilt kopen, zelf over compost beschikt en graag experimenteert, kunt u zelf de aarde mengen. Tuinaarde, compostaarde en zand mengt u volgens de verhouding 4/4/1 voor planten in de grond.

Mest

Een overaanbod van minerale en organische stoffen is schadelijk voor de planten en het milieu. Te hoge doseringen belanden in het bodemwater en leiden tot een concentratie van schadelijke stoffen. Voor een optimaal aanbod is een bodemanalyse noodzakelijk. Organische mest is onder meer stalmest (ook gedroogd en in korrels), compost, groenbemesting, bloedmeel, beendermeel en ook gemengde producten met humusstoffen. Ze werken langzaam en duurzaam. Organisch-minerale-bemesting is voor de kas zeer geschikt. De meeste organisch-minerale mengsels hebben een organisch aandeel van ongeveer 35 procent. Minerale mestsoorten zijn zouten die door de planten snel worden opgenomen en die direct werken, bijvoorbeeld blauwe mest of kalkammoniaksalpeter.

Bemesting van groenten

- grote behoefte: tomaten, komkommers, meloenen, aubergines, paprika's, pompoenen - gemiddelde behoefte: Chinese kool, rammenas, spinazie, andijvie, uien, bieslook, stokbonen, koolrabi - kleine behoefte: veldsla, radijs, peterselie, staakbonen, kropsla Bij alle mestsoorten: lees voor elke voedingsstoffensamenstelling de gebruiksaanwijzing! Schud de winter en je voorjaarsmoeheid van je af: "geniet van lentegroenten" kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas