kas Zeeland

ACD kassen te Zeeland:

- Je vindt een dealer te Tholen: Welkoop Tholen

Een tropische bloemenweelde: orchideeŽn, bromelia's en cactussen zijn favoriet in de kas

OrchideeŽn

Het aantal geslachten en soorten is groot en de orchideeŽnfamilie telt vele vormen. Velen ervan groeien in de tropen en de subtropen; andere stammen uit de gematigde gebieden, uit de hoge streken van de tropische berggebieden. Het werken met deze aantrekkelijke bloeiers is een van de mooiste taken van de kastuinier in Zeeland. Als u een degelijke kennis over de omvangrijke orchideeŽncultuur wilt vergaren, raden wij u aan de vakliteratuur te lezen een een bezoek te brengen aan gespecialiseerde kwekerijen en botanische tuinen. Enkele orchideeŽnsoorten stellen weinig eisen, vooral de hybriden die in de afgelopen jaren zijn gekweekt. Daartoe behoren Phalaenopsis, Cymbidium en Paphiopedilum (vrouwenschoentje). Meer zorg, kennis en kunt vergen de veeleisende representanten. Hun eisen met betrekking tot standplaats, vochtigheid en warmte in zomer en winter zijn verschillend. Ook de rusttijden hangen af van soort tot soort. De bemesting is een kleine wetenschap op zich, want we gebruiken geen gewone plantenmest. Bovendien is het plantenmateriaal verschillend, vooral van de epfyt- (op bomen groeiende) en bodembewonende orchideeŽn.

Bromelia's

Bromelia's (ananasgewassen) horen tot de interessantste plantenfamilies uit de tropische en subtropische gebieden van Zuid- en Midden-Amerika. Zij groeien als epifyten in de boomkruinen en vertakkingen van de oerwoudbomen, zonder dat ze met hun wortels in het hout van de boom dringen, vaak samen met orchideeŽn, varens en aronskelkachtigen (bijvoorbeeld anthuria). Met bromelia's, zoals de Guzmania, Aechmea, Vriesea en de Nidularium, kunt u een epifyt, boomstam in de kas zetten. Overlaad deze niet met planten. Het is belangrijk dat u de planten regelmatig begiet. Net als in hun natuurlijke omgeving verlangen de epifytplanten ook in de kas te Zeeland een hoge luchtvochtigheid.

Cactussen

Het assortiment kan voor de liefhebber van deze planten niet groot genoeg zijn. De familie is ingedeeld in ongeveer 150 geslachten en meer dan 2000 soorten. bij deze verscheidenheid zijn er verschillen wat betreft de behandeling, eisen en diverse verzorgingsmaatregelen. Cactussen verdragen het volle zonlicht, terwijl ook de voorkeur wordt gegeven aan een beetje schaduw, vooral als ze heel jong zjin. De planten met een dichte beharing en veel stekels kunnen in het algemeen beter tegen de zon dan bladcactussen en alle representanten van deze plantenfamilie met een oversterkt groen lichaam. In de rusttijd moet u voorzichtig begieten, een paar druppels zijn vaak al genoeg en deze mogen niet op de plant zelf komen. Cactussen willen ook in de rusttijd licht hebben. Een temperatuur van 8 tot 12į C is al voldoende. We kunnen ze gerust samen met de koude-kasplanten cultiveren. Voor de voedingsstoffen is er een speciale mest. Deze bevat minder stikstof, meer fosfaatzuur en kalium dan andere bloemmestsoorten. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas