peterselie kweken

Peterselie kweken: mooi, kruidig en simpel

Peterselie uitzaaien in februari/maart in de gematigde kas, 8 tot 10į C. Als u in kleine potjes zaait, kunt u de planten vervolgens in bosjes in de tuin planten. Maar u kunt peterselie ook het hele jaar door verbouwen, zodat u altijd het verse groen in huis hebt. Wortelpeterselie is net als bieslook onder de tabletten op te kweken. U kunt prima experimenteren met andere kruiden en het valt ook aan te bevelen te proberen winterharde kruiden te vervroegen, evenals het uitzaaien van eenjarige kruiden. Krulpeterselie is een aardig plantje dat in de keuken enorm veel toepassingen heeft en waar elke rechtgeaarde tuinliefhebber nooit aan voorbijloopt zonder er een blaadje van te plukken en in de mond te steken. Peterselie is lekker, zeg maar gerust verrukkelijk kruid. Het is daarom handig steeds verse peterselie bij de hand te hebben.

Toch moet u een beetje oppassen wanneer uw peterselie te vlot groeit, ...

... zeker wanneer u toch al een beetje bijgelovig bent. - In Frankrijk beweert men namelijk dat peterselie sneller groeit als het door een leugenaar werd gezaaid. - Er wordt zelfs beweerd dat waar peterselie welig tiert de vrouw de broek aan heeft. Tuinman, laat u dus niet ringeloren en pluk de gekroesde blaadjes snel af wanneer moeder de vrouw almaar baziger dreigt te worden. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanPeterseliewortel Peterseliewortel heeft een smaak die zweemt tussen knolselder, pastinaak en peterselie met een fijn nootachtig accent. Het is een veredelde versie van de gewone peterselie die voor het eerst in de 16de eeuw speciaal voor de wortel werd gekweekt. Je kunt ze schillen of raspen zoals gewone wortels. Gebruik ze rauw in slaatjes of als garnituur, of gekookt, gestoomd, gebakken of gestoofd in stoofpotten, soepen en hutspot. (Lees ook: peterseliewortel of wortelpeterselie) kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas