kropsla kweken

Hoe lichter de dagen, hoe korter de ontwikkelingstijd: zaaien in november met planten in januari en oogst einde maart duurt ongeveer honderd dagen, terwijl een begin van de kweek van kropsla in maart, planten in april en oogsten in mei slechts vijftig dagen vraagt.

Kropsla heeft veel licht nodig

Daarom is de kweek in de herfst/winter niet bepaald gemakkelijk. Daar staat tegenover dat sla een bescheiden temperatuurbehoefte heeft: hij verdraagt in de lente 12/15į C overdag en 6/8į C 's nachts; Luchten vanaf 18į C. Er wordt geplant op 20 x 20 cm. Niet te diep planten (rotting). Let bij de keuze op de geschiktheid voor de lente-, zomer-, en herfstteelt. 's Ochtends begieten, zodat de planten tegen de avond droog zijn (rotting). Als alternatief voor de winter is pluksla (15 cm afstand tussen de rijen) aan te bevelen. Sla heeft een lage mestbehoeft.

Kropsla: goede buren / slechte buren

- goede buren: radijsjes, kervel, bieten, maÔs, uien, komkommers, aardbeien, witlof, tomaten, spinazie, schorseneren, bonen, asperges, tuinkers, prei, koolrabi, koolsoorten, erwten, knolvenkel - slechte buren: selderie, peterselie kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas