schimmel kas

Door de dikwijls besloten atmosfeer en een groot aantal planten per vierkante meter, is de kas een ideaal milieu om schimmels en insecten te laten woekeren.

Veel voorkomende insecten zijn bladluizen, schildluizen, rode spin en witte vlieg. Het gebruik van insecticiden kan hier vermeden worden door het gebruik van biologisch verantwoorde hulpmiddelen. Enkele voorbeelden zijn de inzet van sluipwespen, roofwantsen, insectpathogene schimmels, galmuggen en lijmfoliestroken. Ook kan brandnetelextract vaak voldoende zijn om jonge rupsen en bladluizen te verdelgen. De warmte en de hoge luchtvochtigheid bevorderen sterk de vorming van schimmels. Voor wij naar fungiciden grijpen zijn er ook biologisch verantwoorde middeltjes zoals: aftreksel van paardenstaarten, aftreksel van prei en/of uien en heermoesthee. Voorbehoedend is zeker het regelmatig reinigen van de kas en de aanwezige attributen. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas