paksoi kweken

Iedereen kan paksoi kweken in de kas

Paksoi is een snelgroeiend bladgewas uit Oost-AziŽ met grijsgroene bladeren in een los rozet. Opvalllend zijn de brede witte bladstelen en de witte bladnerven. Vanwege snel doorschieten is het niet verstandig om paksoi al zeer vroeg in het voorjaar te zaaien. Op tijd oogsten komt de smaak ten goede. Mochten er bij de oogst al wat bloemknopen zichtbaar zijn, dan is dat feitelijk geen enkel probleem. Dit gewas niet telen als u problemen hebt met knolvoet in de bodem. Dun rechtstreeks zaaien op een rijafstand van 30 cm en later uitdunnen op 25 cm.

Paksoi is net zo gemakkelijk te telen in de tuinkas als sla

Zaai rechtstreeks in potjes. Door verspenen en verplanten is de kans namelijk groot dat de planten tijdens de teelt doorschieten. Vooral in het begin van de teelt vraagt paksoi vrij veel water. Later, tegen het einde van de teelt, moet je juist heel zuinig zijn met vocht in verband met de kans op rotting. Dat is ook de reden dat je ruim meot luchten. Paksoi doet het vooral erg goed in de lichtverwarmde of koude tuinkas. In een zwaargestookte tuinkas is het al gauw te warm. Let in de winter wel op dat het gewas niet bevriest. Door een extra bedekking boven de planten aan te brengen, kun je ze beschermen tegen al te strenge kou. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas