spitskool telen

Spitskool telen?

Alle koolsoorten zijn in de loop der tijden door veredeling ontstaan uit ťťn en dezelfde koolplant: Brassica oleracea. Binnen deze groep vinden we rode kolen, witte kolen, kabuiskolen, sluitkolen, spruitkolen, bloemkolen, enz. De spitskolen gelijken sterk op witte kolen. Ze zijn echter niet volvormig, maar naar boven toe spits toelopend.

Rode spitskool: aardse smaak

Een nieuwe variŽteit. Nog niet vaak geteeld. Rode spitskool heeft een aardse smaak. Je kunt die gewoon rauw stoven in boter en bij vis serveren. Of flinterdun snijden, marineren met olijfolie en citroensap. Wij maken een salade met rode spitskool met rode biet en kreeft. kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas