paddestoelen kweken

Er zijn vele soorten eetbare paddestoelen. De meest voorkomende zijn champignons en veldpaddestoelen. De champignons worden meestal vroeg geoogst; of wanneer hij nog gesloten is of wanneer het hoedje zich deels geopend heeft. Volwassen veldpaddestoelen zijn plat met donkerbruine lamellen en hebben een sterkse smaak. De bleke oesterzwam wordt steeds bekender en kan rauw worden gegeten of op dezelfde manier worden gekookt als de champignon of veldpaddestoel. In papier gewikkeld of in een papieren zak kunnen paddestoelen ongeveer 1 week in de groentela van de koelkast worden bewaard. Niet te veel paddestoelen tegelijk bewaren; ze worden snel slijmig.

TIP

Paddestoelen mogen niet in water worden gewassen. Veeg de hoedjes met een vochtig doekje schoon en snijd het onderste deel van het steeltje af. Schil ze alleen als het echt nodig is. Laat ze heel of snijd ze in plakjes. Des te korter ze worden gekookt, des te smakelijker, voedzamer en beter verteerbaar paddestoelen zijn.

Oesterzwammen

De oesterzwam kan rauw worden gegeten of op dezelfde manier worden gekookt als de champignon of veldpaddestoel. De zwammen moeten schoon en licht van kleur zijn, zonder slijmige plekken. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas