Taugé kweken

De voedingswaarde van taugé is ongeëvenaard in relatie tot de prijs, het volume en de gemakkelijke bereiding. Wanneer de zaadjes beginnen te kiemen, wordt het zetmeel omgezet in vitaminen, mineralen en proteïne, wat taugé zeer voedzaam maakt. Bekende taugévarianten zijn sojabonenkiemen en alfalfa. Ze groeien snel en gemakkelijk in een mini propagator (verwarming is geen vereiste) en kunnen na een paar dagen worden geoogst.

Zelfgekweekte taugé

Bonen en zaadjes worden tot 10 keer zo groot als hun oorspronkelijke grootte wanneer ze ontkiemen. Neem dus een propagator die groot genoeg is. De bonen worden in een propagator 12 uur in water geweekt. Spoel en giet ze af. Sluit de propagator af. Zet de propagator op een warme plaats, maar niet in de zon. Spoel de zaadjes 2 keer per dag en giet het water goed af anders gaan ze rotten. Houd ze vochtig tot ze klaar zijn om te worden gegeten. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas