kas milieu

Een kas is een ideaal hulpmiddel voor de bescherming van het milieu

Eet milieu-vriendelijk Milieuwinst gaat ook door de maag. Sommige voedingsmiddelen wegen zwaarder door op het milieu dan andere. Seizoensgroenten uit de kas en seizoensfruit eten, leidt bijvoorbeeld al tot minder CO2-uitstoot dan groenten en fruitsoorten die van duizenden kilometers worden overgevlogen. Maar ook vlees eten wakkert het broeikaseffect aan. Dat zou zelfs schadelijker zijn voor het milieu dan met de auto rijden. Om de verwarming van de aarde tegen te gaan zouden we 10 procent minder vlees moeten eten, zeggen wetenschappers in het vakblad 'The Lancet'. Koeien en andere dieren die bestemd zijn voor de vleesindustrie zorgen bijna voor een kwart van de uitstoot van broeikasgassen. Veggie eten is dus ook groen eten. Bezoek ook eens volgende link: gezonde voeding Het milieu, klimaat en energie in het bijzonder, kent het laatste decennium een enorme boost van belangstelling. Gestimuleerd door de oliecrisis in de jaren '70, sprongen reeds enkele jaren terug grote energieconcerns op de milieuboot en startten het aanbod van alternatieve energie. Denken we aan de massaproductie van groene energie. Een andere duurzame energiebron is bijvoorbeeld biomassa. Indien bij energiewinning uit biomassa de inputstroom ook nog eens een restproduct of een afvalstroom is, worden twee vliegen in een klap geslagen: duurzame energie en milieuvriendelijke afvalverwerking. Er is echter ook een keerzijde van de medaille: anders wordt het wanneer het substraat bestaat uit gewassen die speciaal voor energieconversie geproduceerd zijn (energiegewassen).

Gebruik regenwater

Gebruik voor de kas regenwater in plaats van leidingwater. Dit levert een forse besparing op. Met een regenwaterinstallatie bespaar je bovendien het milieu. Voorkom dat de watertank leeg komt te staan: kies voor een tank die groot genoeg is. Een dergelijke installatie een te grote investering? Plaats dan een of meerdere regentonnen bij de kas. Misbruik het gratis wateraanbod niet door de planten te verdrinken. Dan blijven ze oppervlakkig wortelen, terwijl ze juist sterkere en langere wortels moeten ontwikkelen.

Seizoensproducten uit de kas ten voordelen van het milieu

Lees hierover meer: seizoensproducten

A.C.D. engageert zich ertoe om systematisch meer aandacht te besteden aan het milieu, de opwarming van de aarde en duurzame ontwikkeling want de ecologische uitdaging is ongetwijfeld de belangrijkste strijd van de wereld in de komende jaren

TIPS U kunt u ecologische voetafdruk danig terugschroeven als u nieuwe eetgewoonten aanneemt: - ik koop seizoensproducten en -fruit: - 750 m≤ - ik eet verse groenten en fruit uit mijn kas: - 400 m≤ - ik geef voorkeur aan lokale groenten en fruit: - 250 m≤ - ik eet twee keer per week vegetarisch: - 1200 m≤ - ik eet 200 gram chocolade minder per week: - 200 m≤ kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas