dahlia's kweken

Dahlia's kweken in onze kas

Pot dahlia's op.

Overgehouden dahliaknollen kunt u al vanaf eind februari of maart oppotten. Zet ze bij kastemperatuur om ze opnieuw aan de groei te brengen. Wanneer u precies begint, hangt vooral af van de hoeveelheid ruimte die u heeft, omdat deze zomerbollen pas na half mei naar buiten kunnen. Vroeg oppotten heeft echter twee voordelen: als de planten uitlopen, kunt u de scheuten gebruiken als stekmateriaal en die potjes met zaai- en stekgoed in een klein broeikasje laten bewortelen: zo heeft u straks meer planten. Of u laat de planten ongestoord doorgroeien, zodat ze in mei al lekker groot zijn en met een voorsprong in de tuin uitgeplant kunnen worden.

Dahlia's delen

De dahlia kunt u het makkelijkst delen door de tenen met uitloper af te breken en apart te planten. Planten kan vanaf maart in de kas, en vanaf begin mei (na de vorstperiode) in de volle grond. Ook kunt u de wortels stekken. Dat is ingewikkelder, maar als het lukt, hebt u wel heel veel nakomelingen. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas