laurier kweken

Succesvol kweken van laurier

Een buitenbeentje onder de kruidenplanten omdat het eigenlijk meer een grote struik is. De laurier is niet vorstbestendig en moet daarom in een kas worden gekweekt. De ideale grond voor deze plant is een mengsel van goede aarde (bijvoorbeeld mollengrond) en tuinaarde. Vergeet niet dat goede drainage van de grond(5-8 centimeter fijn grind op de bodem) van groot belang is. Half mei kan de laurierplant met pot naar buiten, uit de wind en op een zonnige plaats. Bij droog weer regelmatig sproeien. Geregeld mest geven voor de groei van nieuwe loten. Hoewel snoeien niet nodig is, kan het in geen geval kwaad omdat de laurierweer snel zal doorgroeien. In oktober moet de plant naar binne. Plaats hem dan in een frisse, lichte en goed geluchte kas.

Waarom is laurier zo heilzaam?

Laurier bevat in zijn blad alkaloÔden, de basis van de essentiŽle olie tegen pijn. Vooral bij spierpijnen door ontsteking: zona, lage rugpijn, lumbago... Ook bij pijnen van reumatische aard, omdat daarbij spier-, gewrichts- en zenuwpijnen nauw met elkaar verwant zijn.

Laurier: praktisch

- laurier is niet winterhard en wordt daarom altijd in pot gehouden. Die pot zet je 's winters binnen. Een paar nachten met een flinke nachtvorst en je bent je kostbare boompje echt kwijt, dus zet laurier binnen in de vorstvrije kas. - laurier houdt van goed doorlatende grond en een zonnige tot halfzonnig plek Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanBoom Bij ons blijft laurier meestal bescheiden van formaat maar in mediterrane landen kunnen het echt bomen worden. Verwar laurier niet mer laurierkers, een wintergroene struik die vaak als haag wordt aangeplant en die op laurier lijkt maar die niet in de keuken gebruikt kan worden! kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas