kas

Tip: de grootte van de kas

Een kas wordt onvermijdelijk te klein. Vandaar het advies: neem je kas niet te klein. Kweken in een kas is namelijk onbeperkt en de meeste mogelijkheden worden pas ontdekt nadat de kas al is aangeschaft. De grootte, in het bijzonder het volume van de kas zijn heel belangrijk. Hoe groter het volume, hoe kleiner de temperatuurschommelingen, hoe gemakkelijker het is om goede resultaten in je kas te behalen. Een ruitje extra in de lengte of breedte kost ťcht niet zoveel extra. Nog een tip: hoe meer breedte, hoe meer effectieve kweekruimte wordt verkregen, want je padbreedte is altijd dezelfde.

Een kas: jouw droom als tuinliefhebber

Kweken, zaaien, planten, vermenigvuldigen... zonder afhankelijk te zijn van de grillen van ons klimaat. Deze ideale kweekruimte onthult een waardevolle investering om planten te kweken en te vermenigvuldigen die je daarna in je tuin tegen lage kosten kunt planten. Dankzij het gebruik van een kas kun je het klimaat beheersen. Je bereikt een optimale plantengroei als je een balans vindt tussen de factoren licht, lucht, warmte en vochtigheid. Met de jaren wordt jouw persoonlijke "kas"-ervaring opgebouwd: uitzonderlijke zaden, zeldzame of moeilijke planten, stekken om met vrienden, buren en familie te delen, schitterende bloeisels, sinaasappelen met kerst, aardbeien in maart... De tijd en inspanningen die je hieraan besteedt, zullen je tot rust brengen en geven je een groot gevoel van tevredenheid. A.C.D. staat je graag met raad en daad bij. Niets is zo fascinerend dan uit een simpel zaadje een plant te voorschijn zien komen.

Enkele interessante links:

aardappelen kweken basilicum paprika kweken groenten kweken kiemgroenten komkommers kweken lavas meloenperen kweken meloenen kweken paprika kweken wortelen kweken salie spaanse pepers kweken veldsla kweken kas volkstuinder ijskruid kweken Ontdek hier ons ruim aanbod van tomatenkassen kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas