veiligheidsglas kas

Veilig glas in de kas

In april 2007 trad de nieuwe glasnorm NBN S 23-002 in voege. Deze norm omschrijft op welke specifieke plaatsen een bepaald type veiligheidsglas moet worden geplaatst. Een beglazing wordt veiligheidsglas genoemd wanneer ze bepaalde eigenschappen bezit, die het gevaar voor ongevallen en inbraken als gevolg van inslagen, vervorming of brand verminderen. De keuze van veiligheidsglas moet voorzichtig gebeuren, afhankelijk van het gevaar dat men wil voorkomen. De veiligheidsbeglazingen bevatten gehard en gelaagd glas. Gehard glas is glas met een grotere buigbreeksterkte dan normaal, het is 5 tot 7 keer sterker. Het glas valt in klein gruis, dat minder snel verwondingen veroorzaakt (= het type veiligheidsglas wat in een kas wordt toegepast). Gelaagd glas in ontworpen voor verschillende veiligheidsniveaus gaande van vandalisme en inbraak tot geweerschoten. Het is samengesteld uit twee of meer glaslagen gescheiden door een aantal folies PolyVinylButyral (PVB). De mate van doeltreffendheid van de bescherming hangt af van het aantal lagen PVB dat wordt gebruikt.

Voordelen gehard glas

- dit glas heeft geen scherpe randen: veiligheid bij de montage van de kas - 5 tot 7 maal sterker dan float glas - ook het kathedraal glas (gehamerd glas) kan gehard worden - als gehard glas breekt, breekt dit een heel kleine stukjes wat de veiligheid ten goede komt - veilig in de buurt van spelende kinderen, dieren, hagel of gewoon terwijl je in de kas werkt - minder kans op breuk tijdens het transport - gehard glas kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas