kleine kas

.

Maar al te vaak wordt de kleine kas achter in de tuin weggestopt of op een plaats die voor de planten die men wil kweken verre van ideaal is.

Als men een kleine kas koopt en vooral als men de uitgaven voor verwarming niet schuwt, moet men de beste plaats opzoeken. Dit na te laten kan de oorzaak zijn van teleurstelling over slechte bloemen, fruit en groente. In vele gevallen zal de plaats in de tuin beperkt zijn en zal er maar ťťn plek mogelijk zijn. Zelfs dan kan men die plaats zo gunstig mogelijk maken. Het eerste waar men op moet letten is goed licht en beschutting tegen harde wind. Goed licht is vooral van belang als men in de winter wil kweken (zie de voordelen van een kleine kas met schuine zijwanden !!!) en zonder enige vorm van beschutting tegen de wind zullen warmteverliezen veel groter zijn dan noodzakelijk, vooral bij koud weer. Als men in de zomer de plaats kiest en er zijn hoge gebouwen of bomen aan de zuidkant, moet men rekening houden met de schaduw, die deze in de winter zullen geven. Het lijdt geen twijfel dat men, vooral 's winters, het meeste plezier van de kleine kas heeft als deze gemakkelijk van huis uit te bereiken is. Ideaal is de kleine kas aan het huis vast te bouwen met een directe ingang, zoals bij serres en de grotere typen muurkassen. Hierdoor kan men hetzelfde verwarmingssysteem gebruiken voor zowel huis als kas, waarbij men geld bespaart bij de installatie en het stoken. Een kleine kas zal veel meer worden gebruikt en de planten zullen een betere verzorging krijgen als men er gemakkelijk in komt. Het is belangrijk voor een vrijstaande kleine kas een beschutte plaats te zoeken met althans enige beschutting tegen de meest voorkomende, koude wind. Hoe harder en kouder de wind langs het glas blaast, hoe groter het warmteverlies. Als het niet mogelijk is een beschutte plek te vinden, kan men een heg planten of een schutting plaatsen om de wind te breken. Een heg of doorlaatbare schutting breekt de voornaamste kracht van de wind en is dus beter dan een dichte plankenschutting of een stevige muur. Ontdek hier ons ruim aanbod van kleine kassen Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aan Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer kas www.acd-kassen.nl Een kleine kas is super om, als het buiten nog te koud is, binnen al voorjaar te spelen en te genieten. Natuurlijk is de kleine kas in de winter ook onmisbaar voor groenten als veldsla, winterpostelein en witlof.
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas