lage kas

Een broeibak of lage kas wordt meer gebruikt voor het afharden van winterharde of half-winterharde bloem- en groenteplanten die in de kas zijn opgekweekt en voor de volle grond zijn bestemd.

Men kan deze lage kas ook gebruiken voor het extra vroeg kweken van sla en bij voorbeeld radijsjes, knollen en worteltjes. Mits men het licht, de warmte en de ventilatie in de hand heeft en rekening houdt met de beperkte hoogte, kunnen kasplanten ook in bakken worden gekweekt. Kappen en tunnels, van glas of plastic worden gebruikt om groenten, aardbeien en bepaalde bloemen te vervroegen. Dit gebeurt door zonnewarmte, het verminderen van het effect van koude en het buiten sluiten van harde wind, die de groei kan vertragen. Kappen en tunnels worden gebruikt voor het verwarmen van de grond in het voorjaar, voor men zaait of plant. Ze kunnen ook, net als bakken, worden gebruikt voor het afharden van planten uit de kas. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas