bloembollen kas

Bloembollen kweken in de kas.

Bloembollen worden gekweekt in de broeibak en in de niet te warme kas. Wat we nodig hebben, zijn voorbehandelde bollen (koeling om de kiemrust te doorbreken). Als u met kerstmis al hyacinten wilt, moet u de voorbereidingen in september afsluiten. Alle bloembollen moeten ongeveer 100 dagen gekweekt worden. Vanaf september worden tulpenbollen, hyacinten of narcissen en kleine bloembollen in bakken, kuipen of kisten gelegd. U legt de bollen dicht bij elkaar en drukt ze zo diep in dat de bovenkanten bijna over de rand van de bak steken. Later mogen ze elkaar niet hinderen met hun bladeren. Nadat u de bloembollen hebt geplant, brengt u de kisten naar de tuin. Daar moeten ze 8 tot 10 weken op een zo koel mogelijke plaats worden gezet. Zo kunnen ze wortelschieten. Eerst geeft u ze goed water, dan bedekt u de bloembollen en het substraat met een laag zand of zandige aarde. Let erop dat water, regen of sneeuw goed kunnen aflopen. Anders worden de bloembollen rot. U kunt bijvoorbeeld een greppel rond de kist graven. U kunt de bollen ook in een broeibak bewaren, maar dan wel een zonder vensters. Ten slotte kunt u ook een laag bladeren over de bloembollen leggen om op elk moment bij de kisten te kunnen. Als u de bloembollen wilt overbrengen naar de kas (na ongeveer 100 dagen), kunt u het zand en de bladeren gemakkelijk verwijderen. Let er op dat de scheuten niet beschadigd raken. De meeste bloembollen hebben niet veel licht nodig en kunnen dus in elke soort kas of in de broeibak (nu wel met vensters en beschermd tegen vorst) tot bloei komen. Om te kweken kan de temperatuur variŽren; het duurt gewoon wat langer of korter. Alleen als de temperatuur plots stijgt, kunnen er problemen opduiken. Zorg er altijd voor dat ze regelmatig en genoeg vocht krijgen. dahlia's kweken Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer kas




Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas