kweekkas

Hierbij geven we je graag wat teeltmogelijkheden voor in de kweekkas:

tip 1

: radijs is een goede teelt voor de lichtverwarmde en on verwarmde kweekkas. De echte winterteelt van radijs is moeilijk. Door de geringe hoeveelheid licht wordt veel lof gevormd en soms geen of nauwelijks radijsjes. Daarom is het kiezen van een goed ras van het allergrootste belang. De selecties van het ras 'ronde rode' voldoen het beste. Laat oogstbare radijs vooral niet te lang staan, dan worden de knolletjes voos.

tip 2

: rammenas is een wortelgewas en wordt dus direct op de plaats van bestemming gezaaid. Houd - als het enigszins mogelijk is - de eerste dagen de ramen dicht en probeer een temperatuur van 20įC aan te houden. Wanneer de plantjes boven de grond staan, wordt in de rij gedund en kan de temperatuur dalen tot ongeveer 12įC overdag en 8įC 's nachts. Rammenas vraagt tijdens de teelt veel water, wanneer ze te droog zijn, worden de wortels voos. Verder is het belangrijk dat je voldoende de kweekkas lucht om te voorkomen dat de luchtvochtigheid te hoog oploopt. Daardoor gaan de bladeren smetten en rotten ze langzaam weg. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanWat kan ik kweken in mijn kas in januari? - Wat kan ik kweken in mijn kas in februari? - Wat kan ik kweken in mijn kas in maart? - Wat kan ik kweken in mijn kas in april? - Wat kan ik kweken in mijn kas in mei? - Wat kan ik kweken in mijn kas in juni? - Wat kan ik kweken in mijn kas in juli? - Wat kan ik kweken in mijn kas in augustus? - Wat kan ik kweken in mijn kas in september? - Wat kan ik kweken in mijn kas in oktober? - Wat kan ik kweken in mijn kas in november? - Wat kan ik kweken in mijn kas in december? kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas