aluminium kas

Een aluminium kas voor nog meer tuinplezier.

Aluminium is ideaal materiaal voor het bouwen van een kas. De roeden zijn smal en laten veel licht binnen. Een aluminium kas is koud. Haakjes ophangen is geen probleem. Een aluminium kas moet erg goed aan de fundering worden verankerd. Doordat het kasje zo licht is, heeft de wind er gemakkelijk vat op. Zonder veel onderhoud gaat de aluminium kas 40 tot 50 jaar mee. Het grijze corrosielaagje dat na verloop van tijd ontstaat (wordt soms aluminiumroest benoemd), mag u nooit wegpoetsen. Het vormt een natuurlijke bescherming voor het aluminium eronder. De aluminium kas moet minstens twee luchtramen hebben: ťťn op elk dakvlak. Naarmate de aluminium kas groter is, moeten er meer van dergelijke luchtmogelijkheden zijn. Luchtramen zijn nodig om overtollige warmte af te voeren en om de luchtvochtigheid te verlagen. De ramen kunnen met de hand worden bediend. Dat gaat prima zolang u altijd thuis bent. Wanneer dat niet het geval is, is de aanschat van luchtraamautomaten bijna onontkoombaar. Deze openen de ramen, als het in de aluminium kas warmer wordt dan de van tevoren ingestelde maximum temperatuur. Installeer minstens twee van dergelijke apparaten, ťťn aan elke kant. Ze worden in het midden van het luchtraam gemonteerd, om te voorkomen dat het raam scheeftrekt. Een kas met een aluminium frame is goedkoper, lichter en duurzamer dan hout. Hout vereist een en ander aan onderhoud om het te beschermen tegen bijvoorbeeld houtrot en weersinvloeden. Aluminium is licht, sterk en vereist vrijwel geen onderhoud - behalve dan af en toe een schoonmaakbeurt.

Wist je?

Aluminium is het derde meest voorkomende element in onze aardkorst. De bodem ervan zit dan ook vol aluminium. Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas