foliekas

Kenmerken van een foliekas

Een foliekas bestaat uit een eenvoudig frame bedekt met doorzichige plasticfolie. Een foliekas wordt gebruikt bij de opkweek van groentegewassen en perkplantjes. Met een foliekas kunnen we ook de oogst met enkele weken vervroegen. Het grote voordeel van een foliekas, naast de lage kostprijs, is dat er voor de foliekas geen fundering nodig is. De foliekas kan, indien nodig, snel afgebroken worden en op een andere plaats worden gezet. Bij A.C.D. vindt u verscheidene kant-en-klaar pakketten te koop om zelf een foliekas te bouwen. Breedte en hoogte van de foliekas zijn afhandelijk van de grootte van de hoepels. De bedekking van de foliekas is meestal plasticfolie. Er is ook folie dat met glasvezeldraden is versterkt. Voor de stevigheid en om tocht te voorkomen worden de zijkanten van de bedekking een stukje in de grond gegraven. TIP: kruiden in de foliekas "Daar is geen kruid voor gewassen", zegt het spreekwoord en daarmee wordt tot uitdrukking gebracht dat er niets aan te verhelpen is. In dit geval heeft 'kruid' de betekenis van geneeskruid. Als we het hebben over 'kruiden', weet iedereen al zo ongeveer wat voor planten er bedoeld worden: keukenkruiden om gerechten op smaak te brengen, geneeskrachtige planten om bijvoorbeeld thee van te zetten en planten met een sterke geur die daardoor bijvoorbeeld motten op een afstand houden (citroenkruid). Kortom, planten die naast hun sierwaarde nog andere waardevolle eigenschappen hebben. De teelt en toepassing van kruiden zijn dan ook zo oud als de mensheid.

De voordelen van een foliekas nog eens samengevat:

- een foliekas is goedkoop - een foliekas is snel op te bouwen - een foliekas laat veel licht door - een foliekas kan snel afgebroken worden. Bovendien kan de foliekas gemakkelijk worden verplaatst in de tuin Alleen speciale UV-bestendige folies voor de tuinbouw (polyethyleen of PVC) met een dikte van minstens 0,150 mm mogen gebruikt worden. Ontdek hier ons ruim aanbod tunnelkassen. kas volkstuinder sla kweken kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas