kweekbak

Lang doorgaan met planten, extra vroeg zaaien, tuinstekken laten overwinteren... Een koude bak of kweekbak komt het hele jaar van pas

Gezien een kweekbak heel goed kan worden belucht is de kweekbak voor het opkweken van plantjes uit zaad eigenlijk geschikter dan een tuinkas.

Na het zaaien moet de kweekbak dicht blijven.

Als de plantjes zijn opgekomen, zet u de kweekbak een kiertje open. Naarmate de planten groter worden, kunt u de kweekbak meer luchten en tenslote haal u de ramen weg. De plantjes staan dan beschut en kunnen goed worden afgehard. U moet de kweekbak ook luchten als het erg vochtig is of als de temperatuur te hoog oploopt. Handig is wanneer u het raam van de kweekbak in diverse standen kunt openzetten.

Tip

: witlof trekken in de kweekbak (platte bak) Wanneer de kweekbak eind oktober leeg is, kun je er witlof opkuilen. Maar een kuil in het midden van de kweekbak en vul de ruimte tussen kuil en kant op met stro of aarde zodat overmatige vrieskou wordt buitengesloten. Pas als het kouder wordt, leg je de ramen op de bak. Liefst niet voor eind november anders is de kans groot dat de temperatuur te hoog oploopt. Het grote voordeel van witlof opkuilen in de kweekbak is dat je ook bij vorst witlof kunt rooien, hetgeen in de volle grond onmogelijk is. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanbroeibed kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas