kweekkas Noord Brabant

Een kweekkas biedt heel wat mogelijkheden.

Ga snel langs bij een A.C.D. kweekkas dealer te Noord Brabant.

U krijgt er heel wat uitleg waarop u zoal moet letten. Zelf groenten kweken: een rage. Nederlanders slaan masaal aan het verbouwen van groenten. Niet alleen door de toenemende animo voor biologische voeding, maar vooral door de groenteprijzen die de laatste tijd de pan uitrijzen. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog overtreft de verkoop van groentezaden de verkoop van bloemenzaden. De moestuintjes schieten als paddenstoelen uit de grond. In veel regio's gelden wachtlijsten voor volkstuinen.

Uw grond in de kweekkas onder de loep.

Of de grond voldoende zuurstof en water voor een gezonde plantengroei bevat, is afhankelijk van de structuur. Onder de structuur wordt de onderlinge samenhang en rangschikking van de gronddeeltjes verstaan. Vooral de structuur van de bovenste 25 cm grond is voor de plantengroei van belang. Daar bevinden zich immers de meeste wortels. Grond met een goede structuur is kruimelig en lijkt enigszins op potgrond. Hoe het met de structuur van de grond in Noord Brabant is gesteld, kunt u niet in ťťn oogopslag zien. Uiteraad speelt ook de kwaliteit van de ondergrond een belangrijke rol. In de ondergrond kunnen storende lagen voorkomen, die de beworteling van de planten en de aan- en afvoer van water benadelen. Hoe het met de voedselhuishouding van de grond in uw kweekkas is gesteld, kan alleen aan de hand van een grondonderzoek worden bepaald. Een uitgekiende bemesting is de basis voor een rijke oogst. In de handel zijn setjes verkrijgbaar, waarmee u kunt bepalen hoe het met de voedselhuishouding in de grond is gesteld. Zo'n doe-het-zelf-onderzoek is beduidend goedkoper dan een professioneel onderzoek. Mocht u zelf niet in staat zijn om een goede indruk van de kwaliteit van uw grond te krijgen, roep dan de hulp in bij een adviseur in de talrijke tuincentra.
- 58% eet liever groenten uit de eigen kweekkas, omwille van gezondheid en van versheid - De voornaamste reden voor een eigen kweekkas zijn: 65% voedselprijzen, 49% gezondheid, 35% hobby - 1 op 3 heeft een eigen groentetuin. De populairste groenten zijn: tomaten (58%), sla (48%), peulvruchten (28%), aardappels (28%) en peterselie (52% - 25% zou graag een volkstuintje hebben, maar heeft vragen bij de lange wachtlijsten
Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas Noord Brabant kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas