kweekkas Limburg

Willen we met succes kruiden, groenten fruit in onze kweekkas kweken, zullen we in de eerste plaats onze tuingrond moeten leren kennen.

De leemgrond in Limburg heeft een hoog percentage zeer fijne zandkorrels van 16 tot 50 mu.

Deze grondsoort is door de wind in heuvelachtige gebieden afgezet, voornamelijk in Zuid Limburg. Het is geen zware grond; van nature is deze leemgrond rijk aan koolzure kalk en vrij arm aan humus. Het gebruik van organisch materiaal in onze kweekkas verdient aanbeveling. Door de fijne samenstalling kan de leemgrond in Limburg veel water vasthouden. In het algemeen is deze grondsoort zeer geschikt voor de teelt van groenten. Of onze kweekkas alles zal geven, wat we er van verwachten, is sterk afhankelijk van de grondkwaliteit. Op slechtere grond zullen de gewassen een armtierig bestaan leiden, terwijl op goede grond de gewassen weelderig zullen groeien en daarbovenop beter zullen bestand zijn tegen aantastingen door plagen en ziekten. Met behulp van de juiste bemesting, een goede grondbewerking en door het toedienen van bodemverbeteraars kunnen heel wat gebreken worden weggenomen. Alvast veel succes ! Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aanKlik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer kas Limburg kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas