kweekkas Gelderland

.

In een onverwarmde kweekkas te Gelderland kunnen het hele jaar door allerlei groenten en fruitsoorten worden geteeld, niet alleen in de zomer, maar ook in het najaar en winter.

Een van de moeilijkste zaken in een kweekkas is het regelen van het klimaat. Voor in de herfst is het lastig om te voorkomen dat de luchtvochtigheid te hoog oploopt. De enige mogelijkheid daartoe is zoveel mogelijk luchten. Zolang de buitentemperatuur hoger is dan 5įC, moeten de luchtramen van onze kweekkas op een kiertje staan. In de winter kan het in Gelderland goed vriezen : een strenge vorst kan roet in het eten gooien. Voorkom in elk geval dat de gewassen in de kweekkas bevriezen. Span vlak boven het gewas horizontale draden waarover u doorzichtige plasticfolie of acryldoek legt. De bladeren mogen het doek of folie niet raken omdat ze dan alsnog bevriezen. De luchtvochtigheid onder de extra bescherming kan flink oplopen. Daarom moet die zo kort mogelijk blijven liggen. Zodra de vorst in Gelderland voorbij is, moet u het schermmateriaal zo snel mogelijk verwijderen. In het voorjaar komt de kweekkas in Gelderland maar langzaam op temperatuur, vooral de bodem blijft lang koud. Warmteminnende gewassen als komkommers en meloenen kunnen daarom niet vůůr mei worden geplant. In een nat en koud voorjaar moet u deze plantdatum zelfs nog verder uitstellen om te voorkomen dat de planten door een te lage bodemtemperatuur niet aanslaan. Wanneer er in de kweekkas nog geen andere gewassen staan, kunt u de luchtramen vanaf 14 dagen voor het planten dichthouden. De zonnewarmte kan dan niet ontsnappen waardoor de kweekkas goed op temperatuur komt. Wanneer wel andere gewassen in de kweekkas staan, is het een slechte zaak om niet te luchten, omdat de luchtvochtigheid dan al gauw te hoog oploopt. Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas Gelderland kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas