Gelderland hobbykas

Onze A.C.D. hobbykas dealer(s) voor de provincie Gelderland helpen u graag verder bij het maken van uw keuze onder de hobbykas mogelijkheden.

U heeft tal van vragen : de keuze, de plaats, de fundering van de hobbykas ? Hoe moeten we de hobbykas isoleren, watergeven, luchten en bemesten ? Niet alleen in Gelderland, maar overal in Nederland is aubergine een lastig gewas om in de hobbykas te telen. Het vraagt niet alleen een vrij hoge temperatuur, maar is daarnaast bijzonder gevoelig voor ziekten. Met name luis, spint, witte vlieg geven problemen. In de winter, te Gelderland, kunt u pas 12 weken na het zaaien in de hobbykas uitplanten. In de zomer duurt de opkweek 'slechts' 6 weken. Om de hoogte van de hobbykas goed te benutten, houdt u per plant de twee beste stengels aan en draait die in touw. Een ander heel handig hulpmiddel hiervoor zijn onze tomatenspiralen (deze zijn +/- 1,7 m hoog). Alle overige zijscheuten (de zogenaamde 'dieven') breekt u zeer regelmatig weg. Verder moet vooral in het hart van de plant een aantal bladeren worden geplukt, zodat de bloemen voldoende licht krijgen om zich te ontwikkelen. Met name in een donkere periode zullen weinig vruchten ontstaan. In een natte, koude zomer te Gelderland blijven, wanneer u niet kunt bijstoken, de vruchten in onze hobbykas klein en worden nauwelijks rijp. Geef aubergines in de onverwarmde hobbykas vooral niet te veel water. Dan groeit het gewas te welig. kas Gelderland kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas