glas tuinkas

Het glas van de tuinkas laat heel wat licht door, zodat de planten in de tuinkas kunnen groeien.

Hoe meer licht, hoe beter de planten groeien. Daarom is zoveel mogelijk glas in de tuinkas eigenlijk het best, zeker voor groente- en fruitgewassen. Dus: glas in de tuinkas tot op de grond. Maar ook: zo weinig mogelijk licht-onderscheppende delen zoals glasroeden. voor de stevigheid van de tuinkas en om te voorkomen dat bij ruitbreuk een hele wand moet worden vervangen, zijn die glasroeden noodzakelijk. Glas in een tuinkas sneuvelt nogal eens door een onhandige beweging met een stuk gereedschap. De glasroeden moeten niet te dicht bij elkaar zitten en niet te breed zijn. Aluminium roeden zijn smaller dan roeden van hout. Gebruik nooit oud glas in uw tuinkas, want daarmee riskeert u meer glasbreuk: oud glas is broos. Het glas in de tuinkas moet tenminste 3 mm dik zijn, liever nog 4 mm. Hoe dikker het glas, hoe kleiner de kans op gebroken ruiten. De aluminiumprofielen in de meeste A.C.D. tuinkassen zijn hiervoor geschikt.

Kweken onder glas vergroot onze teeltmogelijkheden.

Wie de smaak van het zelf opkweken van groenten en fruit eenmaal goed te pakken heeft, zal er ook in de koude maanden graag mee bezig zijn. Dit kan door gebruik te maken van een al dan niet verwarmde tuinkas of een platte bak. gehard glas kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas