kasje aanschaffen

De grote wens van veel tuinliefhebbers is kasje aanschaffen.

Niet gehinderd door regen of koude, kunnen de tuinwerkzaamheden ook in de wintermaanden worden voortgezet. In een kas kunnen bijzondere planten, zoals orchideeŽn, cactussen, fuchsias, worden geteeld. Maar ook voor wie alleen bloemen of groente wil kweken, biedt een kas ongekende mogelijkheden. Gewassen die in volle grond niet groeien, geven wel heel goede resultaten onder glas. We denken bijvoorbeeld aan gerbera, paprika en aubergines. Vruchten en groente worden dan geoogst en bloemen worden geplukt als dat buiten nog niet of niet meer mogelijk is. Bij het aanbreken van een nieuw seizoen kan al heel snel worden gestart met het zaaien van de nieuwe teelt. Kortom, een kasje biedt mogelijkheden te over. Een goede raad als je een kasje wil aanschaffen: koop een kas nooit impulsief. Waaraan u moet denken en waar u op moet letten als u een kas gaat aanschaffen: onze dealers staan u graag met raad en daad bij. Bijvoorbeeld voor degenen die een kas te duur vinden, kunnen onze platte bakken of tunnelkassen uitkomst bieden: minder teeltmogelijkheden dan in de kas, maar meer dan in de volle grond; Tenslotte worden ook de flatbewoners niet vergeten: ook twaalf hoog kunt u een kasje plaatsen. Een kasje aanschaffen, gewoon om lekker bezig te zijn met planten. Wij wensen u alvast veel plezier.

TIP

: passievrucht De passievrucht is een tropische klimplant die een stok (bv tomatenspiraal) of draad nodig heeft om zijn lange ranken omheen te kunnen draaien. De temperatuur mag niet lager worden dan 10į C. Pluk de vruchten niet voordat ze helemaal rijp zijn. Ze moeten bij aanraking gemakkelijk loslaten en paars zijn van kleur. In ons kasje kunnen we heel wat planten vervroegen. Eťnjarige planten als Pelargonium, Begonia, Salvia en Ageratum kunt u in de woonkamer zaaien en daarna nar het kasje verhuizen. Bolgewassen geeft u de noodzakelijke koudeperiode in het kasje. Daarna laat u ze in de woonkamer in bloei komen. Uiteraard kunt u ze ook in het kasje laten staan. Daar komen ze enkele weken eerder dan in de tuin tot volle bloei. Ook kunt u bolgewassen in de volle grond van uw kasje telen als snijbloem. Plant de bollen dan in oktober; ze zullen weken eerder bloeien dan normaal. Vooral tulpen, hyacinten en narcissen zijn als snijbloem geschikt. Bij zonnig weer moet zorgvuldig gelucht worden. Ook voorkomt u het in elkaar groeien van de planten. Heel wat mensen die een kasje aanschaffen kweken hierin tweejarige planten. Een goede tijd om te zaaien is juni. Daarna is het een kwestie van verspenen en oppotten (of in de volle grond uitplanten). In augustus krijgen de planten volop gelegenheid om een goede wortelkluit te vormen. Tweejarige planten moeten 's winters een koudeperiode doormaken om in bloei te komen. Als het in oktober en november buiten voor veel snijbloemen te vochtig en te koud wordt, kunnen chrysanten, asters en leeuwebekken nog heel goed uithouden in het kasje. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas