kamerplanten kas

Kamerplanten in het huis of in de kas

Kamerplanten of potplanten horen van oorsprong thuis in (sub)tropische gebieden en kunnen gezien hun gekomst in een kas of in huis groeien. De tropische kamerplanten verliezen in de winter geen blad, maar ze groeien wel tijdelijk trager onder invloed van de korte dagen en de lage lichtintensiteit tusen november en maart. Cactussen en veel succulente planten (vetplanten) moeten 's winters koel staan en hebben een paar maanden een zogenaamde rusttijd nodig. Onder natuurlijke omstandigheden zijn ze ook, zelfs in de kas, op zo'n winterslaap ingesteld. Dit komt in cultuur de vorm en bloei ten goede. In de verzorging kunnen alle kamerplanten dan ook niet over ťťn kam worden geschoren. In een kas zijn de meest kenmerkende groeivoorwaarden voor wat betreft de grondsamenstelling, temperatuur, voeding en hoeveelheid licht, zijn zelden ingrijpend gewijzigd.

Kamperplanten hebben poitief effect op onze gezondheid

Kamerplanten hebben een zeer positief effect op onze gezondheid. Ze krikken ons humeur op en blijken onze gezondheid te bevorderen. Hoezo? Planten helpen de luchtvochtigheid op peil te houden. Zij temperen ook het geluid en nemen stof en luchtvervuiling op. Studies tonen aan dat mensen zich beter voelen met planten in de buurt. Kamerplanten werken luchtzuiveren want in de binnenlucht zitten heel wat schadelijke stoffen zoals in verven, tapijt, lijmen, gordijnen, computerschermen, enz. Bepaalde planten nemen via de huidmondjes van hun bladeren die stoffen op en breken ze via hun wortels af. Dat gebeurt via het afscheiden van waterdamp, waardoor de planten de luchtvochtigheid in de omgeving op peil houden en de statische electriciteit doen afnemen. Planten die veel water nodig hebben kunnen de vochtigheidsgraad in de huiskamer maar liefst met 10 ŗ 15 procent opvoeren. kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas