verwarming kas

Wat betreft verwarming kan men kassen indelen in 4 groepen - koude kas; hiermee kan alleen in de vorstvrije maanden geteeld worden. - De vorstvrij verwarmde kas; is vooral bedoelt voor het overwinteren van kuipplanten. - De warme kas; is bedoelt voor het jaarrond telen van o.a. groenten de temperatuur is overdag ongeveer 10 tot 14 graden en mag in de nacht tot 3 graden zakken. - De tropische kas; is voor de teelt van tropische planten de temperatuur is jaarrond minimaal tussen de 18 en 21 graden Meer informatie ivm de verwarming van uw kas vindt u in onze heel uitgebreide catalogus. Vraag er naar bij ťťn van onze dealers.

Verwarming en beluchting van onze kas

Het vorstvrij overwinteren van exotische kuipplanten in een kas is, gezien de huidige energieprijzen, peperduur, ook als u de kas voortreffelijk isoleert. Een laag noppenfolie op de kaswanden aanbrengen is een uitstekend begin. Wat de stookkosten betreft scheelt het een slok op de borrel. Electrische broeibakjes en verwarmingskabels zijn veel goedkoper dan het verwarmen van de hele kas. Verwarmingskabels bieden u tal van mogelijkheden. Vroeg zaaien en stekken op bodemwarmte doen u veel tijd winnen en schenken u veel plezier terwijl de winter buiten nog zijn duivels ontbindt. Anderzijds moet u voldoende dakramen voorzien, want beluchting is op warme dagen van heel groot belang anders roosteren uw tere kasplantjes. Er zijn systemen die de raampjes automatisch openen wanneer de temperatuur oploopt (op basis van oliedruk). kas warmte kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas