glas kas

Beglazing van uw kas

Bij de beglazing van uw kas heeft u bij een groot aantal modellen de keuze uit een aantal opties. GlasDikte: 3 mm of 4 mm Lichtdoorlaatbaarheid: 90% K waarde: 6 W/m K Montage: eenvoudig te plaatsen 3 mm glas wordt bij de kaskrakers als het ware gestapeld m.b.v. glashaken en in de sponning vastgezet met glasveren 4 mm glas, veelal uit n stuk, wordt met rubber afgedekt (ALU HOBBY SERRE kassen) of vastgezet met glasveren (kaskrakers) Esthetiek / uitzicht: goed Veiligheid: breekbaar; draag bij plaatsing dus stevige handschoenen Duurzaam: uitermate. Glas is zeer bestand tegen krassen, atmosferische en chemische invloeden en tegen schoonmaakmiddelen Gehard veiligheidsglasDikte: 4 mm (gehard glas) Lichtdoorlaatbaarheid: 90% K waarde: 6 W/m K Montage: eenvoudiger te plaatsen dan glas Esthetiek / uitzicht: goed Veiligheidsglas (gehard glas) : dit glas heeft geen scherpe randen; deze zijn geslepen. Bij onverhoopte breuk valt dit glas in duizenden stukjes uit elkaar. De kans op ernstige verwondingen is daardoor nihil Duurzaam: glassterkte is factor 5 groter vergeleken met gewoon glas

Glas: stralen en opwarming

De kortegolfstralen van de zon gaan door het glas en verwarmen grond, tabletten en muren. Warmte wordt als lange golven teruggekaatst, die niet door het glas naar buiten kunnen. Dus stijgt de temperatuur. Een folietunnel wordt niet zo heet omdat de teruggekaatste lange golven wel door plastic gaan en het licht er ook diffuus in komt. In de winter wordt de hoek tussen het glasoppervlak en de zonhoogte belangrijk als de zon lager staat en de lichtintensiteit minder is. Schuine wanden laten het licht onder een rechte hoek binnen en daardoor komt er meer licht door het glas heen.

December: wasbeurt voor glas

Maak het glas van een kas of koude bak schoon voor een betere plantengroei. Het glas van koude bak of kas wordt na verloop van tijd vuil en komt aan binnen- en buitenkant onder de algen te zitten. Hierdoor wordt de hoeveelheid licht die de planten kan bereiken fors minder. Neem de tijd om de ramen grondig te wassen. Het gebruik van speciale schoonmaakmiddelen voor glas helpt om hardnekkig vuil te verwijderen. Ze laten bovendien een mooie glans achter en zorgen dat de ramen minder snel vuil worden.

Glas en kunst

Kunstwerken met veiligheidsglas kas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas