tuinkasje kopen

U wenst een tuinkasje aan te kopen.

Dan bent u bij A.C.D. aan het goede adres. Bij A.C.D. vindt u de ruimtste keuze aan tuinkassen.
Bij A.C.D. kopen is kopen in vertrouwen, mét service.

Onze wens is uw tuinkasje in perfecte staat af te leveren. Ons streefdoel is ook u als tevreden klant te mogen verwelkomen.

Gebruik en temperatuur
Bijna elk tuinkasje wordt gebruikt om groenten te cultiveren. Zelden dient een tuinkasje om er orchideeën, cactussen of sierplanten in te laten groeien. Sommige liefhebbers bedrijven de 'echte' kunst van het kweken en proberen bestaande soorten te verbeteren en er nieuwe te creëren.

De temperatuur in het tuinkasje hangt natuurlijk af van wat u ermee wilt doen. Het onverwarmde tuinkasje: kan doorgaans alleen tijdens de vorstvrije maanden van het jaar worden gebruikt. Het tijdelijk verwarmde tuinkasje: onder deze categorie valt het tuinkasje dat vanaf maart of april wordt verwarmd. Daarvoor hoeft er zelfs geen verwarming te zijn. Het tuinkasje kan ook gevuld worden met mest of bladeren.

Een verwarming is natuurlijk gemakkelijker. Een tuinkasje dat vanaf maart of april dient om planten in te kweken, moet extra warmte krijgen. In het begin kunt u een deel van het tuinkasje verwarmen en het onverwarmde deel met luchtkussenfolie afsluiten. Koud tuinkasje: wordt dikwijls gebruikt om kuipplanten te laten overwinteren en is het hele jaar door vorstvrij verwarmd.

Niet alle soorten kuipplanten voelen zich lekker in dit tuinkasje. Citroenen en sinaasappelen bijvoorbeeld hebben meer warmte nodig. Het gematigde tuinkasje: in de winter schommelt de temperatuur in dit tuinkasje overdag tussen 12 en 14° C. 's Nachts kan dat tot 3° kouder zijn. Het verwarmde tuinkasje: tropische planten en exotische groenten hebben het hele jaar door warmte nodig.

De temperatuur in het verwarmde tuinkasje moet daarom tussen 18 en 21° c liggen. 's Nachts mag dat 3° minder zijn. Er zijn meerdere redenen om een tuinkasje te kopen: - het plezier zelf planten te kunnen kweken - vroeger of later dan in volle grond planten en vruchten kunnen oogsten - planten cultiveren in optimale omstandigheden - het tuinjaar kunnen verlengen tot twaalf maanden - gezonde, zelfgeteelde groenten oogsten - exotische planten cultiveren - betere en veilige oogsten Vraag nu de complete prijslijst 'kassen' aankas
Sitemap

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas