Jij gaat met vakantie, maar jouw planten niet...

De vakantieperiode komt er opnieuw aan. Iedereen heeft zin om op vakante te gaan maar wat doe je met jouw kasplanten en moestuin? Hopelijk kan je aan buren, vrienden of familie vragen om dagelijks de planten te verzorgen. De vakantievreugde zou bij thuiskomst abrupt eindigen als je merkt dat alle planten verdord zijn en er niets meer te oogsten valt in de kas of moestuin. ACD biedt enkele producten aan voor in de hobbykas of moestuin zodat je zorgeloos op vakantie kan vertrekken.

Jij gaat met vakantie, maar jouw planten niet... Ventilatie
Het gebruik van automatische raamopeners laat je toe om de tuinkas optimaal te beluchten zelfs als je niet thuis bent. Als het weer plots verandert, hoef je geen schrik te hebben. Een automatische raamopener voor je dakraam reageert heel gevoelig op temperatuurschommelingen en zet uit en krimpt in naargelang het weer.

Geef gemakkelijker water aan de planten
Regenwater is een geschenk uit de hemel waarmee je volledig gratis je planten water kan geven. Gebruik één of meer regentonnen om het water op te vangen. Wij raden aan een regenton van minimaal 200 liter te plaatsen.

Automatisch water geven aan je planten in de kas of moestuin via het betaalbare irrigatiesysteem? Dankzij het ACD irrigatiesysteem met timer bespaar je veel tijd en water. Automatische druppelsystemen zijn niet duur en heel gemakkelijk te installeren.

Een druppelkit zorgt ervoor dat planten druppelsgewijs water krijgen en ze kunnen 24 uur lang naar behoefte absorberen. De watertoevoer kan individueel geregeld worden via 6 verstelbare druppelaars.

Zorg voor schaduw
Het gebruik van een schaduwdoek heeft heel wat voordelen: oververhitting in de tuinkas tegengaan, planten beschermen tegen verbranding en verkleuring, uitdroging van planten vermijden,...

Denk eraan om de verzorger van je planten op de hoogte te brengen over de eisen van de verschillende planten in jouw kas of moestuin! Tomatenplanten hebben nu eenmaal andere behoeftes dan slaplantjes of aardbeienplanten...

Enkele tips voor je vertrek op reis

 • Verwijder alle uitgebloeide bloemen
 • Kijk de groente- en fruittuin goed na op ongedierte en onkruid
 • Alle groenten en fruit die bijna of helemaal rijp zijn, moet je verwijderen zodat ze niet rotten
 • Een laag afgemaaid gras of compost vermindert de verdamping van water uit de grond en de groei van onkruid
 • Zorg voor extra schaduw

  Juli staat synoniem voor oogsten
  Als je de voorbije maanden consequent jouw hobbykas en moestuin hebt verzorgd, pluk je deze maand de vruchten. Een onderhouden tuin levert nu eenmaal prachtige resultaten.

  Weldra kan je de eerste paprika's, pepers, tomaten, komkommers en augurken oogsten. Daarnaast heb je ook nog steeds een grote oogst van sla, radijsjes, spinazie, tuinkers, mosterd, peterselie en sperzieboontjes. Bloemkool, broccoli, erwten en kervel zijn zo goed als oogstklaar.

  Eet smakelijk en geniet van de vakantie! • Juli is oogstmaand

  Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

  Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

  Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

  Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

  ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas