De kas in april

Wat doe je tijdens de maand april in de kas?
Als echte tuinier ben je in april al volop aan het werk in de moestuin. We overlopen enkele kweektips voor de maand april:
Bescherm de planten in de kas tegen slakken. Door de regen in het voorjaar en de toenemende warmte neemt het aantal slakken snel toe. Slakken kun je goed bestrijden met de ACD slakkenval en bier.
Let altijd op de temperatuur in de kas. De kas moet ook tijdig belucht worden. Zorg dus voor automatische raamopeners die het werk voor jou uitvoeren. 's Nachts verluchten is in april nog niet nodig.
Een deur die openstaat in combinatie met open dakramen zorgt voor een ideale beluchting, want er wordt een schoorsteeneffect gecreëerd. Warme lucht stijgt en kan ontsnappen via de dakramen en dat terwijl er frisse lucht binnenkomt via de deur.
Geef de plantjes regelmatig water, dat is belangrijk voor een gezonde groei. Het beste tijdstip om water te geven is 's morgensvroeg of 's avonds na het eten. Maak gebruik van een handig sproeisysteem in de tuinkas zoals een waterdruppelkit of een beregeningssysteem met timer. Wil je het budgetvriendelijk houden? Gebruik dan regenwater die je hebt opgevangen in een regenton.

De kas in april Wat kan je zaaien in een kas in april?
Sla, tomaat, aardbeien, bloemkool, komkommers, meloenen, venkel, andijvie, bonen, selder, pompoen, courgette, suikermaïs, ...
De meeste kruiden kunnen vanaf nu buiten gezaaid worden. Bescherm de kruiden wel af tegen mogelijke nachtvorst. Als je de tuinkruiden zaait in de kas, zul je al vlug kunnen genieten van een kruidige keuken.

Als beginnende kweker kan je best zoveel mogelijk verschillende soorten uitproberen. Na enkele jaren ken je de kneepjes van het vak en kan je de teelt meer toespitsen op grote hoeveelheden.

Lees hier meer over het kweken in april
Tuinkriebels in april

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas