Getuigenis Gerdina Kleiker-Visser

Geachte tuin- en bloemliefhebbers,
Wat is er mooier dan zelf je zaden te zaaien en zien opkomen in je eigen kas!!
Als alles in de tuin staat en mooi groeit en bloeit, kun je een hele zomer van het resultaat genieten. Ook tijdens het najaar is de tuin nog prachtig.
Nadat alle plantjes en bloemen in de tuin staan, dan komen de druiven, tomaten en komkommers aan de beurt in de kas. Elke dag zijn er twee komkommers rijp.

Getuigenis Gerdina Kleiker-Visser Op de eerste foto ziet u het resultaat van de zelfgekweekte plantjes en bloemen: Fuchsia's, Geraniums, Begonia's, Petunia's, Salvia's, Iobelia's, Argeratum, Kattensnor... Alles is zelf opgekweekt uit zaadjes.

Mijn moeder en haar man brachten samen ontelbare uren door in de kas en in de tuin. Ze waren nog maar 3 jaar samen en hoopten samen heel gelukkig te worden tussen de bloemenweelde.

Maar het noodlot sloeg op 2 mei 2009 toe. Mijn moeder overleed heel plotseling op 71-jarige leeftijd na wat een griepje met spierpijnen leek. Dit gebeurde net voor alles uit de kas in de tuin zou worden geplant. Dat was haar werk, want haar man heeft ook zijn lichamelijke beperkingen. De kas was en is alles geweest voor hen beiden. Moeders man, Willem, heeft haar zien opbloeien na de moeilijke jaren in haar eerste huwelijk met mijn vader (die altijd ziek was). Willem wilde haar opnieuw gelukkig maken en haar zien genieten van de dingen des levens. Zo ging ze voor het eerst op vakantie dankzij Willem.

De tuin betekende alles voor het koppel en allebei waren ze heel trots op hun bloemen en planten. Helaas heeft hun geluk maar drie jaar mogen duren...

Veel dingen voor de kas, waaronder de verwarmingsmatjes werden gekocht bij Groenrijk Hans Menken in Haule. Ze kon na 40 moeilijke jaren genieten van Willem, het leven en van hun kas, het kweken en de tuin.

Helaas hebben we mijn moeder naar haar laatste rustplaats moeten brengen... op de begraafplaats in Roden. Ook daar is het nu een en al bloem. Mam hield van BLOEMEN... en wij van haar!

Namens de dochter en mijn moeders echtgenoot,
Gerdina Kleiker-Visser
Willem Hadderingh
Een-Roden
Getuigenis Gerdina Kleiker-Visser
Getuigenis Gerdina Kleiker-Visser

Gerdina Kleiker-Visser

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas