Getuigenis over Luna kas en ALU HOBBY SERRE S104H-B

Bij de Winter-win-actie van Landleven was ik de gelukkige winnares van een Luna kas. Ik was er heel bij mee en ook erg verrast.

Getuigenis over Luna kas en ALU HOBBY SERRE S104H-B De chauffeur van de vrachtauto kwam aan de deur en vroeg of dit het goede adres was voor een pallet en dozen. Nu had mijn man die ochtend gezegd dat er die dag een computer geleverd zou worden waarvoor ik moest tekenen, dus ik vermoedde dat dit zijn pakket was. Toen de chauffeur echter een pallet uitlaadde en ook een ruim twee meter lange smalle doos, heb ik gauw mijn man gebeld op zijn werk met de vraag: "Hoort dat bij jouw computer?"

Mijn naam stond op de lijst van de chauffeur, dus ik liet hem maar uitladen. Toen zag ik op een van de dozen op de zijkant een foto van de Luna staan. Ik vertelde de chauffeur dus dat ik wel heel graag een kas wilde, maar dat ik die niet had besteld. Toen schoot me de prijsvraag te binnen, maar ik kon eigenlijk niet geloven dat ik echt gewonnen had. Nadat de chauffeur uitgeladen had, vond ik de pakbon op een doos en daarin stond het: "Gefeliciteerd met uw prijs"! Ik heb meteen mijn man teruggebeld dat het inderdaad niet zijn computer was, maar dat ik een kas gewonnen had!

Daarna was ik echter druk in de weer, want mijn vader lag in het ziekenhuis voor een knieoperatie, mijn moeder moest naar een ander ziekenhuis voor een oogoperatie en mijn schoonmoeder moest ook bij verschillende artsen langsgaan. Zoals meer vrouwen in mijn leeftijd, ben ik chauffeur voor hen en moest ik steeds weer opvang regelen voor mijn peuterdochter zodat ik overal met mijn (schoon)ouders kon gaan. Ik was dus erg blij met de kas, maar in de drukte van die periode is hij eerst een poosje in de garage blijven liggen.

Wij hadden voorheen een oude kas, die al op het terrein stond toen we het huis kochten. Twee jaar geleden is die kas ingewaaid bij een voorjaarsstorm. Daarvoor had mijn man al gezegd dat ik die kas niet meer mocht gebruiken omdat hij die niet meer veilig vond. Dat was wel jammer, want we hadden er veel plezier van.

Omdat we net een nieuw huis gebouwd hadden en nog bezig zijn met de tuin aan te leggen, moesten andere uitgaven voorgaan. We hadden echter wel afgesproken om over enkele jaren opnieuw een kas zouden kopen. En toen kwam de prijs... Een mooie kas, zomaar gewonnen! Maar de kas was wel kleiner dan we gewend waren en eigenlijk kleiner dan we ooit weer wilden kopen. Daarom zijn we gaan praten met de dichtstbijzijnde dealer Hans Menken van Groenrijk. We mochten bij hem de Luna met bijbetaling ruilen voor een grotere ACD-kas. We hebben gekozen voor een ALU HOBBY SERRE S104H-B met schuine wanden van ongeveer 3 x 3 meter. Andere uitgaven hebben we naar de toekomst verschoven.

De grote kas ligt bij ons thuis en het terrein is uitgezet, maar de kas is nog niet opgebouwd. Mijn man zal dit samen met mijn zwager doen. Ik kijk er al naar uit!

Vraag & antwoord
Naam & leeftijd: Marlike Meinders, 51 jaar
Gezin: getrouwd en een dochter van 3 jaar
Grootte tuin: terrein ca. 3000 m², moestuin ca. 100 m²

Waarom hebt u aan de winter-win-actie deelgenomen?
Ik heb aan de winter-win-actie van Landleven meegedaan in de hoop de kas te winnen, omdat ik heel graag een kas wilde hebben. Ik had er echter totaal niet op gerekend daar ooit nog van te horen.

Hoe hebt u vernomen dat u gewonnen had?
Ik heb dus pas gehoord dat ik gewonnen had toen de kas werd afgeleverd. Pas daarna stond mijn naam als winnaar op de site van Landleven.

Hoe verliep de montage?
Ik kan u nog niet vertellen hoe de montage zal verlopen, omdat de mannen nog moeten beginnen.

Had u vooraf ervaring in de moestuin?
Wij hebben al ervaring met een moestuin en hadden vroeger een kas. Die kas was ca. 2,5 x 4 meter met rechte wanden.

Waarvoor zal u de kas gebruiken?
In de kas zal ik allereerst greoenten en eenjarigen voorkweken uit zaad. Verder diverse planten stekken en kamerplanten die het binnen niet zo goed meer doen, opnieuw opkweken. Ik ben van plan in de kas tomaten te kweken en in 1 van mijn broeibakken, die nu minder functie heeft, wil ik meloen gaan proberen. In de oude kas had ik een grote druif. Ik twijfel of ik dat opnieuw zal doen. Hij gaf wel veel vruchten, maar nam veel licht weg. Er was niet tegen te snoeien. Als ik wel weer een druif in de kas zet, zal ik hem kleiner houden dan de vorige. Ook onze dochter zal wel dingen in de kas gaan kweken, aangezien ze al voor het tweede jaar haar eigen tuintje heeft waarin ze heel enthousiast harkt, zaait en poot. Ik denk dus dat zij over een tijdje in de kas wel een eigen hoekje zal hebben. Ik weet nog niet of ik mijn terraspotten in de kas ga laten overwinteren. Het hangt ervan af hoeveel energie het verwarmen van de kas kost. Ik heb wel een vorstvrije opslag, maar die is te donker. Daardoor maken de planten nu altijd lange slappe uitlopers.

Had u voor de wedstrijd al gehoord van ACD (kassen)?
Ik weet niet zeker of ik voor de wedstrijd al van ACD-kassen had gehoord. Ik had voordien wel af en toe op internet en in folders gekeken naar kassen voor over een paar jaar. In elk geval had ik na de wedstrijd het adres van de ACD-website wel opgeslagen bij mijn favorieten in het mapje 'tuin'.

Kende u de Luna kas en hoe denkt u over de kas?
Ik kende de Luna kas niet, maar zoals aangegeven aangegeven dachten we dat wij snel uit de kas gegroeid zouden zijn en dat we spijt zouden hebben dat we geen grotere kas hadden. Bij Groenrijk Hans Menken zagen we de Luna opgebouwd. Ik denk dat de Luna kas een prima instap-kas is en een fantastisch kasje voor kleinere tuinen of voor mensen met een specifieke hobby van 1 soort plant, zoals orchideeën of fuchsia's.
Wij wonen op de ruimte en het kan hier hard waaien (onze vorige kas is ingewaaid). Mede daarom hebben we een kas met schuine wanden gekozen.

Ik wil u nogmaals heel hartelijk bedanken voor de mooie prijs. Ik heb iedereen die ik tegenkwam, verteld dat ik een kas gewonnen had. Ik hoop dat het niet ondankbaar overkomt dat we de kas geruild hebben, maar we verwachten van deze grotere ACD-kas nog meer plezier te hebben en deze lijkt beter bestand tegen de omstandigheden op ons terrein.

Hartelijke groeten,

Marlike Meinders

Link naar productpagina 'Luna'
Tuinkas Luna

Link naar productpagina ALU HOBBY SERRE S104H-B
ALU HOBBY SERRE S104H-B
Getuigenis over Luna kas en ALU HOBBY SERRE S104H-B

Marlike Meinders

Gouden tips wedstrijd Groei & Bloei magazine 25/03/2016

Irma Tap is de winnares van de ACD Prestige Piccolo kas!

Kook volgens de 80/20 regel! 18/06/2014

Een sterrenchef uit Nederland, Niven Kunz, is fervent gebruiker van groenten in zijn gerechten. Dat doet hij al sinds hij zijn ster kreeg, 10 jaar geleden.

ACD kassen: Kas, tuinkas, kweekkas, tunnelkas